Front end چیست؟
فرانت اند یا این که Front End، به بخش قابل مشاهدهی یک وب سایت یا قابل انعطاف افزار بوسیله اعضا میگویند. فرانت اند، کدهای غیر قابل فهم و شعور برای اعضا را در قالب ظاهری گرافیکی و بصری به آنها سناریو میدهد تا بتوانند به راحتی از بخشهای گوناگون وبسایت به کار گیری کنند. در همین بخش، فرمهای محل ورود اطلاعات، صداها، تصاویر، ویدئوها و به شکل کلی هر چیز دیگری که به جهت عضو قابل فهم باشد، قرار میگیرد.
فرانت اند به دو بخش اصلی طراحی و توسعه و گسترش رابط کاربری تقسیم میشود. در بخش طراحی، طراحان کلیدی نرم افزارهای گرافیکی مثل فتوشاپ، ادوبی ایکس دی، فیگما و… ظاهر سایت را طراحی میکنند. البته بخش توسعهی رابط کاربری مربوط به پیاده سازی ظواهر سایت در قالب کدهای HTML ،CSS و جاوا اسکریپت است. بخش قابل مشاهده وبسایت برای اعضا در سمت فرانت را سمت عضو یا Client Side مینامند. براین اساس کدهای متن شده در سمت فرانت اند، در مرورگر کاربر پردازش و اجرا میشوند. به این معنی که کاربر به راحتی به این کدها دسترسی مستقیم دارااست و میتواند آنها را مشاهده کند. فرانت اند با بخش بک اند (Backend) در رابطه مستقیم میباشد و بر بر روی تجربه کاربران هنگام به کار گیری از محصول تاثیر بسیاری میگذارد.
برای برنامه نویسی فرانت اند به چه مهارت هایی نیاز داریم؟
حال که متوجه شدید که برنامه نویسی فرانت اند چیست، در همین بخش میخواهیم مهارتهایی را بازنگری کنیم که برای توسعهی بخش فرانت اند نیاز است. فرانت اند یکی از مهمترین جنبههای یک کسب و عمل است، زیرا اولین درگاهی هست که کارفرما میتواند مهم مشتری خود ارتباط برقرار کند و در صورتی که ظاهر قابل قبولی برای این درگاه نداشته باشد، مجال خود را از دست خواهد داد. پس کسانی که قصد دارند طراح و توسعه دهنده فرانتاند شوند بایستی ویژگیها و مهارتهای مختلفی را داشته باشند. در ادامه به برخی از مهمترین مهارتهای یک برنامه نویس فرانت اند اشاره میکنیم.
برای یادگیری و تدریس فرانت اند به شکل عملی و صفرتاصد صد رد صد بی تردید می بایست html css بلد باشید
یادگیری زبانهای برنامه نویسی HTML ،CSS و جاوا اسکریپت
اگر میخواهید به یک توسعه دهنده Front-End تبدیل شوید، در تراز اول بایستی بتوانید به صورت حرفهای اصلی HTML ، CSS و JavaScript کدنویسی کنید. کدنویسی فرانت اند، نسبت به بقیه حوزههای برنامه نویسی آسانتر است و منابع متعددی در اینترنت وجود داراهستند تا روند یادگیری را سریعتر کنند. علاوه بر آن، برای هر مشکلی که به آن عکس العمل میکنید، یک رویه حل در انجمنهای پرسش و پاسخ پیدا میشود.
آشنایی دارای کتابخانهها و فریمورکهای فرانت اند Javascript
به استدلال استانداردهای لهجه برنامه نویسی جاوا اسکریپت، میتوان مهم آن پیاده سازیهای متنوعی را انجام داد. به همین دلیل هرازگاهی یک فریمورک جدید و سفارشی به تیم فریمورکهای جاوا اسکریپت بیشتر میشود. فریمورکهای جاوا اسکریپت امکانات مضاعف زیاد و پیشرفتهای را در اختیار طراحان فرانت اند قرار میدهند. از پاراگراف این فریمورکها میتوان به Vu.js، Angular و… اشاره کرد.
آشنایی با اصول طراحی واکنشگرا
یک رابط کاربری استاندارد باید به گونهای باشد که در دستگاهها و پلتفرمهای مختلف، کارایی اپلیکیشن را دچار اختلال نکند. پس می بایست بتواند متناسب کلیدی جور دستگاهی که در هم اکنون اجرای آن است، واکنش مطلوب نشان دهد. اگر رابط کاربری به درستی طراحی نشود، بها تارنما یا این که برنامه را از میان میبرد و کاربر با کالا شما عمل نمیکند.
زبان جاوا اسکریپت لازمه به صورت عمیق یادگرفته بشه به جهت استعمال از آموزش جاوا اسکریپت به رخ مقدماتی تا پیشرفته میتونید از منابع متعدد استفاده کنید
یادگیری نرم افزارهای گرافیکی نظیر فتوشاپ
تصور نمایید میخواهید یک صفحهی وب را پیاده سازی نمایید که پیچیدگی المانهای آن بالا است. در همین موقعیت خوبتر هست که قبل از شروع کدنویسی طرح آن را اهمیت فتوشاپ ترسیم کرده و آنگاه از موافقت اعضای مجموعه آن را پیاده سازی کنید. نرم افزارهای گرافیکی مانند Adobe xd، Figma و… در بخش اعظم پروسه طراحی یک رابط کاربری به وسیله طراحان فرانت گزینه استفاده قرار میگیرند. پس یادگیری دست کم یک عدد از آنها به جهت برنامه نویس فرانت اند الزامی است. برای شناخت بخش اعظم سفارش میکنیم آموزش نرم افزار Figma و آموزش طراحی رابط کاربری اساسی Adobe XD را مطالعه بفرمایید.
داشتن سلیقه و خلاقیت
طراح فرانت اند بایستی از طرح هایی خلاقانه، کاربرپسند و چشم نواز به جهت ظواهر یک اپلیکیشن به کارگیری کند. یک طراح چیره کسی است که بتواند رابط کاربری زیبا منطق بر استانداردهای ظاهری و تجربه کاربری ساخت کند. ساخت این تفاوتهای ظاهری و طرحهای جذاب می باشد که کار شما را از سایر رقبا جدا میکند.
آشنایی حیاتی اصول تجربه کاربری
توسعه دهندهی فرانت اند باید به لطف نیازهای کاربران را بشناسد. او بایستی بتواند رابط کاربری یک اپلیکیشن را به گونهای طراحی نماید که اعضا بهترین تجربه را حین به کارگیری از آن به دست آورند. در حقیقت، کلید پیروزی یک برنامه نویس فرانت اند، این است که در مرحلهی اولیه عضو و نیازهایش را بشناسد و در مرحلهی آنگاه بتواند براساس آن نیاز، یک صفحه را طراحی و پیاده سازی کند.